Leírás és Paraméterek
Betét tulajdonságai:
- Anyag: rozsdamentes acél
- 1 mm cérnametéltvágó betét
- Atlasz- tésztagéphez
- Többfunkciós géphez
- Olasz gyártmány
- Súly: 0,57 kg
Tészta recept
Hozzávalók:
- 500g búzaliszt
- 5 tojás és víz összesen 250g-ig
Mi javasoljuk:
A finomabb tészták érdekében 250g búzaliszt mellé
250g durumbúza liszt keveréket használjanak.
Elkészítés:
1. lépés: A tészta: Egy tálba öntjük a lisztet, majd a közepébe a tojást
és a vizet. Villával a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ne
adjunk hozzá sót! A tésztát kézzel addig gyúrjuk amíg teljesen
sima és egyenletes nem lesz. Kivesszük a tésztát a tálból és lisztel
enyhén megszórva az asztalra tesszük.
2. lépés: A tésztalapok: Állítsa a Marcato tésztagépet 0-ás fokozatba,
hogy a két sima henger teljesen nyitva legyen. A kézi hajtókart az
óramutató járásával megegyező irányba forgassuk vagy ha motorral rendelkező
tésztagépük van bekapcsolás után húzzon át egy darab tésztát a hengereken.
A tésztalap mindkét oldalát finoman szórja meg lisztel és hajtsa félbe. A
tésztalapot többször simítsa át a sima hengerekkel, amíg hosszú és szabályos
alakú nem lesz. Amikor ez megvan állítsa a gépet 1-es fokozatra és engedje át a tésztalapot.
Ezután jöhet a 2-es majd a 3-as és így tovább míg el nem éri a kivánt vastagságot.
3. lépés: A vágás: Illesze be a kézi hajtókart vagy motort a kiválasztott
adapterbe és vezesse át a tésztalapot a hengerek közt. A tésztát a rúddal felszedjük,
és áttesszük a Tacapastára. A kész tészta hőmérséklettől és páratartalomtól
függően körülbelül 1-2 óra alatt megszárad.
Jó étvágyat kíván az olcsoedeny.hu csapata.
Vélemények
Korrekt gyors kiszolgálás !
Ha a megrendelt áru nem volt raktáron, és amikorra ígérték hogy lesz értesítettek, rendelhettem ,és pár napon belül megkaptam. Köszönöm.
+ Teljesen elégedett vagyok a tésztagép minőségével.
- Csalódott vagyok, mert az Atlas 150 cérnametéltnek nevezett kiegészítője számomra túl vastag tésztát vág.
Ajánlom másoknak is.
A spagetti készítòvel teljesen elégedett vagyok, bátran ajánlom másoknak is.