Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk
Menü

Kerámia bevonatos edény készletek

Az utóbbi időben terjednek a kerámia bevonatos edények, amelyek a teflonnál is jobb tulajdonságokkal rendelkeznek. Aki tart a teflontól, vagy egyszerűen csak nyitott az újdonságokra, érdemes kipróbálnia a kerámia bevonatos edényeket. A tapadásmentességet itt egy speciális, égetett kerámiaréteg biztosítja, ami tulajdonképpen egy ásványi anyagokból készült bevonat, teljes mértékben teflonmentes, nem tartalmaz szilikont, és a gyártása során oktánsavat sem használnak. A teflonnal ellentétben magas hőfokon (450 Celsius fok felett) sem válhatnak ki belőle káros anyagok, és a bevonat sem fog felhólyagosodni vagy elválni az edény falától.

A kerámia edények felülete sima, az étel nem ragad rá, így minimális mennyiségű zsiradékkal süthetünk-főzhetünk. A kerámiabetétes edényt magas ellenálló képesség jellemzi, egyszerűen tisztítható, gyöngyházfényű, esztétikus. A kerámia bevonat természetes tulajdonságaiból adódóan ízletesebben és egészségesebben, rövidebb idő alatt süthetünk-főzhetünk. A felmelegített kerámia lezárja az ételek külső rétegét, ezért az ebben készült húsoknak, zöldségeknek jóval magasabb a nedvesség- és ásványianyag-tartalma, és a vitaminok sem fognak főzés közben távozni.

A kerámia kiváló hőszigetelő, ezért ha fedővel használjuk, rövidebb idő alatt elkészül, és tovább meleg marad az étel, speciális hátoldala miatt indukciós, elektromos és gáztűzhelyen, tehát bármilyen főzőlapon használható.

Nem marad rajta a jól ismert, vékony olaj vagy zsiradék filmréteg tisztítás után, nincs szükség áztatásra. További nagy előnyük, hogy mivel nagyon kevés, a korábbiaknál sokkal kevesebb zsiradék kell a főzéshez, így nem kell oldalra felfröccsent zsiradékkal számolni, gusztusos marad az étel. Egyes edények sütőbe is tehetőek, és olyan esztétikusak, hogy tálalni is lehet bennük. A kerámia tulajdonságából fakad, hogy nem olyan sérülékeny, mint a teflon, jól bírja a karcolódást. Végül, sokkal hatékonyabban oszlatja el, és használja fel a hőt, így hamarabb készül el benne az étel.

A híresztelésekkel ellentétben kerámia bevonatos edényt lehet mosogatógépben mosogatni, de a bevonat idővel elveszíti a fényét, ami magát a bevonatot nem károsítja, csak már nem fog úgy csillogni, mint régen. Elszíneződés esetén ecettel lehet fehéríteni.

Rendezés: