Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk
Menü

Öntöttvas serpenyők

Amikor elkezdjük használni a vas serpenyőnket, nagyon fontos pár apró dologra odafigyelni, hogy sikeres legyen a főzési-sütési eredmény:miután megvásároltuk, ki kell égetni. Minden esetben akkor tegyük az ételt a serpenyőbe, ha az átforrósodott ekkor redukálhatjuk a hőforrást ne hevítsük túl a vas edényt, mert a vas kiváló hővezető, és gyorsan át tud forrósodni.

Amennyiben szennyeződés van benne, legjobb száraz állapotban spatulánkkal felkaparni (könnyedén el fog válni), vagy langyos, vegyszermentes vízzel mossuk el, töröljük azonnal szárazra, és egy kis olajat belecsepegtetve, papírtörlővel töröljük ki, úgy tegyük el.

Egy sajtos étel pirítása után lesznek odasült sajt darabok, ilyenkor még forró állapotban egy dl. vizet öntsünk a serpenyőbe, ami egy pillanat alatt felforr, és magától felhozza a leragadt szennyeződét, amit kiöntünk, és a forró serpenyő magától száraz lesz azonnal, olaj-törlés-kész. Az ételt ne tároljuk a serpenyőben, elkészülte után vegyük ki belőle, mert az egyedi vas íz érezhető lesz

Természetesen a zománc réteggel bevont serpenyőnél, a melegvizes tisztításon kívül semmi teendőnk nincs, csupán élvezni a finom ízeket!

Rendezés: